REGIO – Ondernemers die actief zijn binnen de voedselketen kunnen hun projecten kwijt op een nieuwe interactieve kaart. Deze kaart staat op het netwerkplatform Boer & Business in Balans. Initiatieven kunnen zichzelf op de kaart zetten en zo hun project zichtbaar maken en aansluiten bij het netwerk.
De provincie Noord-Holland streeft naar een schone en veilige productie van betaalbaar en smaakvol voedsel voor iedereen. Dat betekent: gezonde verdienmodellen voor ondernemers, maar ook doen wat goed is voor het klimaat, bodem, milieu en dierenwelzijn.
Boer & Business in Balans
In de Voedselvisie 2020-2030 beschrijft de provincie de kansen en uitdagingen om te komen tot een duurzaam voedselsysteem. Op het nieuwe platform ‘Boer & Business in Balans’ staan inspirerende projecten en activiteiten die laten zien wat er al gebeurt.
Op de kaart staan al enkele initiatieven, bijvoorbeeld:
- Duurzame bloemkool: Op percelen van bloemkooltelers wordt onderzocht wat de invloed is van het niet onderwerken van vaste mest op de bodemkwaliteit, opbrengst, productkwaliteit van de gewassen, uitspoeling naar oppervlakte water, onder- en bovengrondse biodiversiteit.
- Studiegroep Beemster regeneratieve landbouw: Een groep van 15 veehouders onderzoekt wat omschakelen naar regeneratieve en natuurinclusieve landbouw betekent voor hun bedrijf in een landbouwgebied als de Beemster.
- Programma jong leren eten: Programma gericht op structurele aandacht in het onderwijs voor voedingseducatie
Meer informatie
Meer weten over deze projecten of zelf een project aanmelden? Kijk op Initiatieven – Boer & Business in Balans
Datum: 2021-05-05 10:58:46
Bron: Tekst en foto’s: Noord-Holland.nl