ALKMAAR -Bedrijven én onderwijs een stap verder helpen in circulair werken; dat is het doel van de workshops georganiseerd door GP Groot en gemeente Alkmaar tijdens de Week van de Circulaire Economie. Deze week vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 16 maart.
Bedrijven en onderwijsinstellingen hebben de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan 3 workshops over bio-based & circulair bouwen, circulaire bedrijfskleding en in de maand april afval scheiden in het onderwijs.
Ambitie
Wethouder Christiaan Peetoom: “Gemeente Alkmaar heeft de ambitie om in 2050 volledig circulair te zijn. Daarom slaan GP Groot en gemeente Alkmaar de handen ineen om deze workshops te organiseren. Door onze kennis te delen en ons netwerk te verbinden, helpen wij organisaties duurzaam en circulair te ondernemen.”
Vaak meer mogelijk dan gedacht
“Het doel van de workshops is om de deelnemers te helpen ontdekken welke circulaire stappen zij nu al kunnen zetten. Vaak is er meer mogelijk dan men denkt en uiteraard helpen wij hen daar graag bij,” vertelt Coraline Noordzij, projectmanager GP Groot inzameling en recycling. “Een circulaire economie bereiken we niet alleen. Daarom gaan we samen aan de slag. Aan het einde van elke workshop heeft iedere deelnemer concrete ideeën om de eerste of volgende circulaire stappen te zetten.”
Inspirerend en interactief programma
De workshops hebben elk een inspirerend en interactief programma met daarin:
- Inspirerende praktijkvoorbeelden van bedrijven die al circulaire stappen zetten;
- Belangrijke wet- en regelgeving over het recyclen van afval tot grondstof;
- Een interactieve sessie waarin deelnemers met elkaar én met collega’s van GP Groot in gesprek gaan over de circulaire mogelijkheden binnen hun organisatie.
Meer informatie over de circulaire workshops is te vinden op: www.gpgroot.nl/week-van-de-circulaire-economie
Wat is een circulaire economie?
In een circulaire economie gaan we anders om met spullen die we gebruiken en met voedsel dat we kopen en eten. Het is belangrijk om materialen en producten zo lang mogelijk te gebruiken. En ze te hergebruiken wanneer ze niet meer nodig zijn. Afval zien we niet meer als afval, maar het dient als basis voor nieuwe grondstoffen en producten. Op die manier kunnen we de hoeveelheid afval én CO2-uitstoot verminderen en ervoor zorgen dat natuurlijke grondstoffen niet uitgeput raken.
Bewustwording vergroten
De Week van de Circulaire Economie heeft als doel kennis over circulariteit te vergroten en nieuwe ideeën op het gebied van circulariteit te stimuleren.